17 Νοέμβριος 2017, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2017, 18:14

Ολοκληρώθηκε η πορεία του μπλοκ με τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου

  • Ολοκληρώθηκε η πορεία του μπλοκ με τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου
    Η πορεία φτάνει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, μεταφέροντας την αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ολοκληρώθηκε η πορεία του μπλοκ με τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το μπλοκ απαρτιζόταν από μέλη της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους τη σημαία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πύλη του Πολυτεχνείου, όπου άνοιξαν τη σημαία και φώναξαν «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε». Κατόπιν, η πορεία κατευθύνθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία.

Όταν έφτασε έξω από τη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. 

Μόλις έφτασαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, την δίπλωσαν και διαλύθηκαν. Ωστόσο ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία παραμένει κλειστός, καθώς αναμένεται να καταφθάσει εκεί η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στους γύρω δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.