17 Νοέμβριος 2017, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2017, 16:28

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

  • Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
    Η είσοδος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Περίπου 20 άτομα που ανήκουν στον Ρουβίκωνα πήραν μέρος στην έφοδο που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι αντιεξουσιαστές με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα τονίζουν ότι επέλεξαν την 17η Νοεμβρίου για να κάνουν παρέμβαση ενάντια στο βαθύ κράτος. Επιπλέον, κάνουν λόγο για τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ, «που ξεκίνησε με το καλημέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα βγήκαν τρέχοντας από το μετρό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδο του Πενταγώνου, και τρέχοντας πέρασαν την εξωτερική πύλη.

Οι «εισβολείς» έφτασαν μέχρι τις σκάλες που οδηγούν στο ΓΕΕΘΑ και στο γραφείο του Πάνου Καμμένου και πέταξαν τρικάκια. Το προσωπικό ασφαλείας τους απομάκρυνε και εκείνοι αποχώρησαν, χωρίς να υπάρξουν προσαγωγές. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση και για τον καταλογισμό ευθυνών, καθώς το Πεντάγωνο θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί το 2011 με πρωταγωνιστές περίπου 100 απόστρατους αξιωματικούς που διαμαρτύρονταν για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.