17 Νοέμβριος 2017, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2017, 15:45

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο Κερατσίνι μετά τις πλημμύρες

  • Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο Κερατσίνι μετά τις πλημμύρες
    (Φωτ.: keratsinivoice.blogspot.gr)

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση των λεωφόρων Δημοκρατίας στο Πέραμα και Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, που πλημμύρισαν το πρωί λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. Οι δύο λεωφόροι δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές ή να υπάρξουν άλλες απώλειες.

Παράλληλα περιφέρεια και δήμοι ζήτησαν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα, αφού πρόκειται για μελέτες και αδειοδοτήσεις ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε πως τα συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων απομακρύνουν από τους δρόμους τα φερτά υλικά και ήδη γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο σημείο στο Κερατσίνι, που έχει υποστεί ζημιές. «Στην περιοχή το πρόβλημα προϋπήρχε και έγινε ακόμη χειρότερο, μετά την επέκταση της προβλήτας που έκανε ο ΟΛΠ και τον νέο δρόμο που δημιούργησε εσωτερικά του λιμανιού, χωρίς να παροχετεύει τα νερά στη θάλασσα» δήλωσε ο Γιώργος Γαβρίλης. Όπως είπε για αυτή την περιοχή η νέα περιφερειακή διοίκηση δέσμευσε πιστώσεις, έκανε διαγωνισμό και έχει αναδειχθεί μελετητής για το αντιπλημμυρικό έργο. «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι εύκολο να διεκπεραιωθεί σε λίγο χρόνο» σημείωσε, επειδή έχει πολύ δουλειά και πολλές αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Να αφήσουν στην άκρη τα γραφειοκρατικά προβλήματα»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε απογοητευμένος από τις ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες για την κατασκευή ενός αντιπλημμυρικού έργου. «Κάνω έκκληση να αφήσουν στην άκρη τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, και εμείς και η περιφέρεια, γιατί θα πνίγονται άνθρωποι. Πρέπει για ορισμένα σημαντικά έργα να βρεθούν διαδικασίες fast-track, δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το κάνει η πολιτεία, όμως πρέπει να το κάνει. Βέβαια, κάτι που έχει δομηθεί με λάθος τρόπο επί δεκαετίες, δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστεί» τόνισε ο Χρήστος Βρεττάκος.

Μετά από σχετική ανακοίνωση της ΕΜΥ για συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων, στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, από τις 15:00, όλα τα αθλητικά κέντρα (Γ. Κασσιμάτης, Π. Μπακογιάννης, Π. Νικολαΐδης, Αρ. Παπαμιχαήλ, Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου, Αθλητικό Κέντρο Δραπετσώνας, Ι. Βάζος, γήπεδο Χαραυγής, στάδιο Σιταποθηκών, γήπεδο Σαλπέας).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βίκυ Παπατζίκου.