17 Νοέμβριος 2017, 16:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2017, 16:02

Έξαλλος Ερντογάν: Χρησιμοποίησαν τον ίδιο και τον Κεμάλ ως «εχθρούς» σε άσκηση του ΝΑΤΟ!

  • Ο Ερντογάν δεν αποκλείει τουρκική στρατιωτική βάση στην Κύπρο
    (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Την απόσυρση των 40 Τούρκων στρατιωτών που συμμετείχαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Νορβηγία ανακοίνωσε ο (έξαλλος) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε στελέχη του AKP κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε ότι η Τουρκία έλαβε την απόφαση να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο όταν διαπιστώθηκε ότι στη «λίστα των εχθρών» που καταρτίστηκε για τις ανάγκες της άσκησης περιλαμβάνονταν οι φωτογραφίες και τα ονόματα του Μουσταφά Κεμάλ και του ίδιου.

«Όταν το μάθαμε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο υπουργός αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν καθ’ οδόν για τον Καναδά. Συμφωνήσαμε να αποσύρουμε τις δυνάμεις μας ακόμα και αν αλλάξουν τα ονόματα», σημείωσε. Μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιοι σύμμαχοι.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έστειλε επιστολή συγγνώμης στην Άγκυρα κάνοντας λόγο για αποτέλεσμα πράξεων ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Συμμαχίας. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρει ότι βρέθηκε ο υπεύθυνος, ο οποίος δεν είναι υπάλληλος του ΝΑΤΟ αλλά πολίτης που είχε προσληφθεί από τη Νορβηγία ως εργολάβος. «Εναπόκειται στις νορβηγικές Αρχές να αποφασίσουν τι θα κάνουν», κατέληξε.