17 Νοέμβριος 2017, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2017, 12:12

Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

  • Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη
    Τα κεντρικά γραφεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Mike Theiller)

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εξέδωσε σχετική ταξιδιωτική οδηγία με ισχύ έως τις 31 Ιανουαρίου.

Το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα και τα παρακλάδια τους έχουν δυνατότητα να σχεδιάσουν επιθέσεις στις ΗΠΑ, σημειώνει το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις,» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, όλα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο, επισημαίνεται.