16 Νοέμβριος 2017, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2017, 20:36

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κατερίνη – Μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε ασφαλή σημεία

  • Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κατερίνη – Μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε ασφαλή σημεία
    (Φωτ.: olympiobima.gr)

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στον νομό Πιερίας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Έχουν συγκροτηθεί δέκα συνεργεία με 25 πυροσβέστες, και όλα τα περιστατικά μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται ομαλά.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την μεταφορά 30 ατόμων σε ασφαλή σημεία, μεταξύ αυτών και τρεις βοσκούς από τη Νέα Έφεσο.

Αργά το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βαρικού Πιερία στο ρεύμα προς Αθήνα, που είχε κλείσει από το μεσημέρι. Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα. Τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και Αθήνα, εκτρέπονται μέσω του Κλειδιού Ημαθίας. Λόγω της κακοκαιρίας, αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα είναι κλειστά.

Παράλληλα, ο ποταμός Λεύκος στην περιοχή Πέλακας έχει «φουσκώσει», με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια των τρένων, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως είναι πιθανόν να υπάρξουν καθυστερήσεις στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης.