16 Νοέμβριος 2017, 12:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2017, 13:27

Αναζητούνται 6 σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – Ζωντανός ο ένας αγνοούμενος

  • Εντοπίστηκε και 17ος νεκρός στη Μάνδρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ζωντανός και καλά στην υγεία του βρέθηκε πριν απο λίγη ώρα ένας άνδρας που ήταν στη λίστα αγνοουμένων μετά τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο. Ο άνδρας εντοπίστηκε από πυροσβέστες μέσα στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι, και, όπως δήλωσε, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο. Καλά στην υγεία του είναι και ένας 63χρονος οδηγός που εντοπίστηκε από τους διασώστες μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Μάνδρας. Το ΙΧ του έπαθε βλάβη και οι δικοί του είχαν χάσει την επαφή μαζί του.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό άλλων πέντε ανθρώπων. Η λίστα των αγνοουμένων σήμερα έχει αναθεωρηθεί τρεις φορές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αναζητείται ένας άνδρας περίπου 50 ετών, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά μέσα στο σπίτι του στο Γεφυράκι Νέας Περάμου. Τρεις οδηγοί φορτηγών και ΙΧ συμπληρώνουν τη λίστα. Οι οδηγοί, με βάση τις αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν εκεί που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά.

Ο πέμπτος αγνοούμενος, που προστέθηκε λίγες ώρες μετά, είναι μέσης ηλικίας, κυνηγός. Τα σωστικά συνεργεία εστιάζουν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης η Πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει 88 άτομα στη Μάνδρα και στις γύρω περιοχές. Τις τοπικές δυνάμεις συνδράμουν προσωπικό και οχήματα από όλη την Αττική. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 56 ομάδες που αποτελούνται από 117 πυροσβεστικούς υπαλλήλους με 46 οχήματα.