16 Νοέμβριος 2017, 11:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2017, 11:38

6 αγνοούμενοι σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – Φόβοι για αύξηση των νεκρών

  • Πολύνεκρη πλημμύρα Μάνδρας: Τι αναφέρει η εισαγγελική διάταξη για τις ποινικές διώξεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μουδιασμένη και βυθισμένη στο πένθος όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στους λασπότοπους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Τα συνεργεία διάσωσης, που σήμερα ίσως μπορέσουν να προσεγγίσουν ορισμένες πλημμυρισμένες περιοχές, αναζητούν έξι ανθρώπους που δηλώθηκαν αγνοούμενοι από τις οικογένειες τους.

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αναζητείται ένας άνδρας περίπου 50 ετών, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά μέσα στο σπίτι του στο Γεφυράκι Νέας Περάμου. Στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι της Μάνδρας αναζητείται ένας ηλικιωμένος.

Τέσσερις οδηγοί φορτηγών και ΙΧ συμπληρώνουν τη λίστα των αγνοούμενων. Οι οδηγοί, με βάση τις αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν εκεί που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης η Πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει 88 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. Τις τοπικές δυνάμεις συνδράμουν προσωπικό και οχήματα από όλη την Αττική. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 56 ομάδες που αποτελούνται από 117 πυροσβεστικούς υπαλλήλους με 46 οχήματα.