16 Νοέμβριος 2017, 10:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2017, 11:27

ΕΜΥ: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σήμερα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Προβλήματα λόγω «Ζήνωνα» στο Ιόνιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Κακοκαιρία μέχρι και την Κυριακή με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει ήδη από χθες δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο παραμένει σε ισχύ.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι σήμερα κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Είναι πιθανό από τη νύχτα να επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της μέρας στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο αρχικά τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά, εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με την ΕΜΥ, είναι πιθανό βροχές και καταιγίδες να εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.