15 Νοέμβριος 2017, 23:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2017, 23:10

Ματαιώνεται το ντιμπέιτ Γεννηματά-Ανδρουλάκη λόγω πένθους για τα θύματα της κακοκαιρίας

  • Ματαιώνεται το ντιμπέιτ Γεννηματά-Ανδρουλάκη λόγω πένθους για τα θύματα της κακοκαιρίας
    (Φωτ.: ert.gr)

Ακυρώνεται το ντιμπέιτ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, που είχε συμφωνηθεί για την Παρασκευή το βράδυ, λόγω του πένθους για τα θύματα της κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική. Την απόφαση έλαβε η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο. Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή εκφράζει «την βαθύτατη οδύνη τους μπροστά στο θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική» και για αυτό αποφάσισε:

«Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους. Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Η Φώφη Γεννηματά επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι αναβάλλει τις προεκλογικές της δραστηριότητες: «Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες». Συγκλονισμένος δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης. Στη σελίδα του στο Facebook έγραψε μεταξύ άλλων: «Είμαι συγκλονισμένος από την απίστευτη τραγωδία. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων. Πρόκειται για έναν εφιάλτη για τον οποίο δεν υπάρχουν λόγια».