15 Νοέμβριος 2017, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2017, 14:01

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

  • Πάνω από 270 κεραυνοί χθες στην Αθήνα (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Κακοκαιρία μέχρι και την Κυριακή με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και προειδοποιεί ότι σήμερα τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Από τη νύχτα θα επηρεαστούν οι Σποράδες και η Εύβοια και κατά διαστήματα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Είναι πιθανό από τη νύχτα να επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της μέρας στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο αρχικά τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά, εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το κύμα της κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Είναι πιθανό μέχρι το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες να εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.