14 Νοέμβριος 2017, 20:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2017, 17:23

Δείτε το τελευταίο έγγραφο που υπέγραψε ο Τζον Κένεντι (φωτο)

  • ΗΠΑ: Απόρρητα για ακόμα τρία χρόνια κάποια έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι
    Ο πρώην πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι με τον γιο του Τζον Κένεντι Τζούνιορ και την κόρη του Κάρολαϊν Κένεντι στο Οβάλ Γραφείο, στις 10 Οκτωβρίου 1962 (φωτ.: EPA / John F Kennedy Presidential Library / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

Στο σφυρί έναντι 80.000 δολαρίων βγαίνει το τελευταίο έγγραφο που υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στον Λευκό Οίκο, πριν από τη δολοφονία του.

Πρόκειται για μια φωτογραφία του την οποία δώρισε στον Τόμας Εστές, πρέσβη των ΗΠΑ στη Μπουρκίνα Φάσο.

Όπως είπε ο Νέιθαν Ράαμπ, πρόεδρος της Raab Collection, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το πρωί της 21ης Νοεμβρίου 1963, μια ώρα πριν από την πτήση του Κένεντι για το Τέξας και ο πρώην πρόεδρος είχε πάρει πρωινό με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Τσαρλς Ντάρλινγκτον, πρέσβης των ΗΠΑ στη Γκαμπόν.

Ο Εστές θυμάται που του έδωσε τη φωτογραφία και του ζήτησε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον μέχρι να επιστρέψει από το Τέξας για να συνεχίσουν τη συζήτησή τους.

Ο Κένεντι στη συνέχεια έσπευσε να αναχωρήσει για το Σαν Αντόνιο.

Δολοφονήθηκε την επόμενη ημέρα στις 12:30 στο Ντάλας.

Το Εθνικό Αρχείο έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα από 13.200 αρχεία σχετικά με τη δολοφονία του το 1963, πριν από λίγες ημέρες.