13 Νοέμβριος 2017, 22:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2017, 22:41

Κακοκαιρία στη Σύμη: Στο νησί ο Νεκτάριος Σαντορινιός και πυροσβεστική ενίσχυση

  • Κακοκαιρία στη Σύμη: Στο νησί ο Νεκτάριος Σαντορινιός και πυροσβεστική ενίσχυση

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Σύμη, καθώς η «Ευρυδίκη» προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Από τις 6 το απόγευμα το νησί δεν έχει ρεύμα, με τη ζημιά στον σταθμό της ΔΕΗ να μην αναμένεται να αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο νησί αποφασίστηκε να μεταβεί εκτάκτως το βράδυ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να συντονίσει τις δυνάμεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός θα μεταβεί με σκάφος της πολιτικής αεροπορίας στη Ρόδο και στη συνέχεια με σκάφος του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ στη Σύμη. Ήδη έχει επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Σύμης, αλλά και με όλους τους αρμόδιους φορείς για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Τόσο απόψε όσο και την Τετάρτη ο υφυπουργός θα συμμετάσχει σε συσκέψεις για εκτίμηση της κατάστασης και να συντονίσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών, το μέγεθος των οποίων αναμένεται να υπολογιστεί το πρωί.

Για το θέμα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο νησί βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη ο υφυπουργός Ναυτιλίας με σκοπό να μεταφερθεί από τη Ρόδο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.

Παράλληλα, με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος, αναμένεται να μεταφερθούν απόψε 10 άτομα από τον πυροσβεστικό σταθμό Ρόδου, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στις 12 τα μεσάνυχτα με οχηματαγωγό πλοίο θα μεταφερθούν από τη Ρόδο στη Σύμη πυροσβεστικά οχήματα.