13 Νοέμβριος 2017, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2017, 19:39

Όλα τα αγαπημένα ποντιακά εδέσματα των Ποντίων στη βραδιά των «Ακριτών» Επταμύλων Σερρών (βίντεο)

  • Όλα τα αγαπημένα ποντιακά εδέσματα των Ποντίων στη βραδιά των «Ακριτών» Επταμύλων Σερρών (βίντεο)
    Από την προετοιμασία των ποντιακών εδεσμάτων (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες»)

Για 18η συνεχή χρονιά και με απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Νομού Σερρών «Οι Ακρίτες» διοργάνωσε βραδιά με ποντιακά εδέσματα την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο οικογενειακό κέντρο «Μύλος».

Όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν, απόλαυσαν ποντιακά φαγητά και γλυκά που έφτιαξαν οι κυρίες του Συλλόγου σε μια προσπάθεια αναβίωσης της ποντιακής κουζίνας.

«Η εκδήλωση ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια για τα ηλικιωμένα μέλη του Συλλόγου, ώστε να νιώσουν πιο κοντά την αλησμόνητη πατρίδα, και εξελίχθηκε σε μια γιορτή πολιτισμού με πάνω από 250 μέλη να προσέρχονται ώστε να γευτούν τα ποντιακά εδέσματα» ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, Παύλος Καριπίδης, στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού «Επιλογές».

Ωτία, τσιριχτά, πισία, ποντιακές πίτες, σιρόν, περέκ, πιροσκί, φασόλια με μαυρολάχανα και πολλά ακόμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη του Συλλόγου, συνοδεία ποντιακής μουσικής με τον Χρήστο Παπαδόπουλο στο τραγούδι και τη λύρα, τον Γιάννη Χριστοφορίδη στο τραγούδι και τον Οδυσσέα Σαμανίδη στη λύρα, στα πλήκτρα και στη μουσική επιμέλεια.


(Βίντεο: Επιλογές TV)