22 Νοέμβριος 2013, 11:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:50

Οι ξηροί καρποί κλείνουν την πόρτα στον... θάνατο!

  • Οι ξηροί καρποί κλείνουν την πόρτα στον... θάνατο!

Οι ξηροί καρποί κλείνουν την πόρτα στον θάνατο!

Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει κατά 20% την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από οποιαδήποτε αιτία μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας, που πραγματοποίησαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τσαρλς Φουξ, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 119.000 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των ετών 1980 - 2010, όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειές τους.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μείωση 29% κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% των θανάτων από καρκίνο.

Παράλληλα, προέκυψε ότι όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται συγκεκριμένα ποια είδη ξηρών καρπών έχουν πιο ωφέλιμη δράση, καθώς η μείωση των πιθανοτήτων θανάτου, συνδέεται με την κατανάλωση πολλών διαφορετικών τύπων.

Πηγή: onmed.gr