11 Νοέμβριος 2017, 14:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2017, 13:00

Με ποντιακούς χορούς τίμησαν την Ημέρα Εθνικής Ενότητας για τη Ρωσία (βίντεο)

  • Με ποντιακούς χορούς τίμησαν την Ημέρα Εθνικής Ενότητας για τη Ρωσία (βίντεο)

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Εθνικής Ενότητας την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς, ανάμεσα τους ξεχώρισαν και ποντιακοί, καθώς και δημοφιλή τραγούδια των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι χορευτές του Παμποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας «Η Αργώ» μάγεψαν το κοινό με συγκινητικούς χορούς υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Η συναυλία άνοιξε με το τραγούδι «Η Ρωσία μου» σε εκτέλεση της Ελένας Ουσμάνοβα και τη παιδική χορωδία «Χαρούμενες νότες». Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Μπεριόσκα» παρουσίασε στο κοινό εντυπωσιακούς χορούς, και μετά η Λιουμπόβ Κόλεβα ερμήνευσε μοναδικά το τραγούδι «Κοιτάω στη γαλάζια λίμνη».

Η Μήδεια Χουρσουλίδου εκπροσώπησε τη Γεωργία, ενώ η Λευκορωσία και η Ουκρανία εκπροσωπήθηκαν από τις τραγουδίστριες Γαλίνα Γρινκό και Όλγα Κοζλίτινα. Στη συνέχεια καλλιτεχνική ομάδα με επικεφαλής τη Μαρία Παπαδοπούλου εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με όμορφους παραδοσιακούς ουκρανικούς και λευκορώσικους χορούς. Η συναυλία έκλεισε με τα τραγούδια «Μοσχοβίτικες νύχτες» και «Η διεύθυνσή μου είναι η Σοβιετική Ένωση».

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο.

  • Φωτογραφίες, βίντεο: Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο.