9 Νοέμβριος 2017, 23:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2017, 16:05

Προκλητικά σχόλια του Γιγίτ Μπουλούτ για Τσακαλώτο, Τσίπρα

  • Προκλητικά σχόλια του Γιγίτ Μπουλούτ για Τσακαλώτο, Τσίπρα

Προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα και την επιλογή του υπουργού Οικονομικών έκανε ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ. Στις τοποθετήσεις του στην κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας ανέφερε πως ο Ευριπίδης Τσακαλώτος επιλέχθηκε για τη θέση στο υπουργείο επειδή διαθέτει αγγλική ταυτότητα, ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «το καλύτερο άτομο για τους δανειστές».

«Θυμάστε, υπήρξε ένας υπουργός Οικονομικών και οδηγούσε μοτοσικλέτα. Ήταν ακαδημαϊκός και είχε εθνική στάση. Τον έδιωξαν. Τον είχα αναφέρει στην εκπομπή. Είχα πει ότι θα διώξουν τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και μετά το ΔΝΤ και η Ελλάδα θα υπογράψουν τη συμφωνία. Έδιωξαν τον υπουργό Οικονομικών που είχε εθνική στάση και μετά διορίστηκε ένας υπουργός που έχει αγγλική ταυτότητα. Αυτός ο Άγγλος έγινε υπουργός στην ελληνική κυβέρνηση ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε η συμφωνία. Εμείς τα είχαμε αναφέρει στην εκπομπή» σημείωσε ο Γιγίτ Μπουλούτ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε με τον ίδιο προκλητικό τόνο: «Υπάρχει μία ταινία με τον τίτλο 300. Πολεμούν σαν ήρωες και κατά την γνώμη μου, οι 300 Σπαρτιάτες πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Γιατί δεν έχουν πια τίποτα. H ληστεία στην Ελλάδα είναι τόση μεγάλη και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να την καταλάβει. Λέγεται ότι υπάρχει ο Τσίπρας, ότι δεν φοράει γραβάτα και ότι αντιδρά στον ιμπεριαλισμό. Ο Τσίπρας είναι το καλύτερο άτομο για αυτούς».

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου επισήμανε: «Εδώ και χρόνια μιλάμε για την Ελλάδα. Να σας διαβάσω τις σημερινές ειδήσεις: "Το τέλος του δρόμου για την Ελλάδα. Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα η οποία πούλησε τα λιμάνια της στην Γερμανία και τoυς σιδηρoδρόμους στην Ιταλία. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει σημαντική ανακούφιση στο ζήτημα του χρέους, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας".

»Μέχρι το 2020, η  Ελλάδα αναμένεται να "μην μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της"».

Ολοκληρώνοντας, ο Γιγίτ Μπουλούτ τόνισε: «Πούλησαν όλα όσα είχαν. Οι Γερμανοί πήραν τις τράπεζές τους. Δεν έχουν τίποτα. Οι Γερμανοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, περιμένουν γερμανικά προϊόντα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν ιταλικά προϊόντα».

  • Πηγή: protothema.gr.