10 Νοέμβριος 2017, 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2017, 12:07

Εκοιμήθη ο Γέρων Επίσκοπος Πενταπόλεως Ιγνάτιος Μανδελίδης

  • Εκοιμήθη ο Γέρων Επίσκοπος Πενταπόλεως Ιγνάτιος Μανδελίδης
    O πάτερ Ιγνάτιος σε συνέντευξή του στο pontos-news.gr για την ορθόδοξη αποστολή στο Κονγκό (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Έχοντας αφήσει πίσω του ένα σπουδαίο έργο και σε ηλικία 88 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο π. Ιγνάτιος Μανδελίδης, Γέρων Επίσκοπος Πενταπόλεως, πρώην μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη θα ψαλεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 11:00, στον Άγιο Νικόλαο Πευκακίων, στην Αθήνα.

«Εκοιμήθη εν Κυρίω, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, του και προστάτου του, ο φλογερός Ιεροκήρυξ της Εκκλησίας, μεγάλος και διακεκριμένος Ιεραπόστολος και τίμιος εργάτης του Ευαγγελίου, αείμνηστος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος, ο ευλογημένος άνθρωπος του Θεού και ο πνευματικός ποδηγέτης πολλών ευσεβών χριστιανών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος Μαδενλίδης γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα. Έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας το 1950. Υπηρέτησε ως λαϊκός Ιεροκήρυκας από το 1950 μέχρι το 1968. Συνδέθηκε με την αδελφότητα Θεολόγων «Ο Σωτήρ», στην οποία προσέφερε πολλά και της οποίας ηγάπησε όσο κανείς το ευλογημένο της έργο. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1968 και Πρεσβύτερος το 1969, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Θεολόγο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.


Οι απόφοιτοι των Πανελληνίων εξετάσεων υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Ιγνατίου στο Κονγκό