9 Νοέμβριος 2017, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2017, 15:41

«Η ζωή μου όλη»: Ο Στέλιος Καζαντζίδης διά χειρός Μιμής Ντενίση

  • «Η ζωή μου όλη»: Ο Στέλιος Καζαντζίδης διά χειρός Μιμής Ντενίση
    Ο θίασος της παράστασης «Η ζωή μου όλη»

Ένα έργο-αναφορά στο μύθο του Στέλιου Καζαντζίδη, και στη ζωή των μουσικών της εποχής του, ανεβαίνει τον Δεκέμβριο στο «Θέατρον», τη σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τα κείμενα της παράστασης έγραψαν η Μιμή Ντενίση (που υπογράφει και τη σκηνοθεσία) και η Κωνσταντίνα Γιαχαλή.

Επί σκηνής αναμένεται να ξεδιπλωθεί η πορεία της ζωής του μεγάλου τραγουδιστή, μια μυθιστορηματική αφήγηση μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων.

Ωστόσο η παράσταση είναι και μια τοιχογραφία της εποχής: Οι μεγάλοι συνθέτες (Παπαϊωάννου, Χιώτης, Τσιτσάνης, Πάνου, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης), διάσημα κέντρα όπως η «Τριάνα» του Χειλά, αλλά και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες συνθέτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του περιβάλλοντος που έζησε και δημιούργησε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση που φέρει τον τίτλο Η ζωή μου όλη κρατά ο Μελέτης Ηλίας. Μαζί του οι: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέτζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο. Συμπρωταγωνιστούν η Νεφέλη Ορφανού και ο Μιχάλης Μητρούσης, ενώ στο ρόλο του Γιορδάνη ο Αντώνης Λουδάρος.