21 Νοέμβριος 2013, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:50

Άγρια νύχτα απόψε στην Αττική!

  • Άστατος και βροχερός ο καιρός και σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, 21/11/2013 προς την Παρασκευή, 22/11/2013. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στο διάστημα μεταξύ 10μμ της Πέμπτης και 4μμ της Παρασκευής.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν μία τροχιά της διαταραχής μετατοπισμένη κατά 50Km περίπου Ανατολικότερα αυτής που φαινόταν τις προηγούμενες ημέρες, και μικρότερη βάθυνσή της, γεγονός το οποίο σημαίνει πως η Αττική δεν θα είναι στο επίκεντρο της σύγκλισης κατά μήκος της οποίας αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Ωστόσο η αξιόλογη δυναμική της διαταραχής σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία και την επικράτηση ασταθών συνθηκών θα ευνοήσει την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων και ενδεχομένως τα ύψη βροχής που θα σημειωθούν να είναι πολύ αξιόλογα καθιστώντας αυξημένη την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Όσον αφορά την κατανομή των φαινομένων στην Αττική, στα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται τάση τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να εκδηλωθούν στα Ανατολικά και Νοτιοανατολικά τμήματά της με ελάττωση από τα Νοτιοανατολικά προς τα Βορειοδυτικά. Ωστόσο δευτερεούσες μικρό διαταραχές και ορογραφικόί παράγοντες που δεν δύνανται να προβλευτούν με ακρίβεια ενδεχομένως να οδηγήσουν σε απόκλιση από αυτή την κατανομή.

Όσον αφορά τις άλλες περιοχές της Ελλάδας, τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν κατά χρονική σειρά στην Νότια και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Σε αυτές τις περιοχές τα ύψη βροχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλά και η ραγδαιότητα των φαινομένων, τοπικά, πολύ αυξημένη.

Πηγη: inmeteo.gr