8 Νοέμβριος 2017, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2017, 09:02

Αλλάζει το Twitter και διπλασιάζει το όριο των χαρακτήρων του σε 280!

  • Twitter: Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα έχει αφήσει εκτός εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο
    (Φωτ.: Twitter)

Στο διπλασιασμό του ορίου των χαρακτήρων στα μηνύματά του προχωρά το Twitter προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να διευκολύνει τους ήδη υπάρχοντες να το χρησιμοποιούν συχνότερα. Ο εταιρεία επιβεβαίωσε την αύξηση από 140 στους 280 χαρακτήρες, ωστόσο δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα γίνει η αλλαγή.

Το όριο των 140 χαρακτήρων θα παραμείνει για τους χρήστες που χρησιμοποποιούν ορισμένες ασιατικές γλώσσες (ιαπωνική, κινεζική, κορεατική), επειδή αυτές χρησιμοποιούν λιγότερους χαρακτήρες συγκριτικά με άλλα αλφάβητα.

Την αλλαγή είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρκετοί χρήστες. Όπως φάνηκε τα tweets των 280 χαρακτήρων επέτρεψαν σε ορισμένους χρήστες να στείλουν μηνύματα πιο γρήγορα, αν και οι περισσότεροι παρέμειναν «κολλημένοι» στους 140 χαρακτήρες.

Τα τεστ έδειξαν ότι περίπου ένας στους δέκα χρήστες (9%) «ζορίζεται» με τους 140 χαρακτήρες και είτε αφιερώνει αρκετή ώρα εωσότου «στριμώξει» τη φράση του ή απλώς δεν στέλνει καθόλου το μήνυμα. Άλλοι πάλι αναγκάζονται να «σπάσουν» το μήνυμα σε επιμέρους «τιτιβίσματα». Πάντως, μόνο το 5% των χρηστών στις δοκιμές των 280 χαρακτήρων, δηλαδή ένας στους 20, χρησιμοποίησαν μηνύματα μεγαλύτερα των 140 χαρακτήρων και μόλις το 2% (ένας στους 50) άνω των 190. Όμως όσοι έστειλαν αυτά τα μεγαλύτερα tweets, είχαν περισσότερους «ακόλουθους» και πέρασαν περισσότερη ώρα στον ιστότοπο του Twitter.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παύλος Δρακόπουλος.