6 Νοέμβριος 2017, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2017, 09:28

Ο Νίκος Φίλης στη θέση του Γιάννη Μουζάλα;

  • Ο Νίκος Φίλης στη θέση του Γιάννη Μουζάλα;
    Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τον περασμένο Απρίλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναζητά η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθεί το κενό εάν ο υπουργός μετακινηθεί σε νέα θέση, αυτή του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο υποψήφιος θα πρέπει όχι μόνο να αποσυμφορήσει τα νησιά από πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και να είναι αποτελεσματικός.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του Νίκου Φίλη του πρώην υπουργού Παιδείας ως διάδοχη κατάσταση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρά τις κατά μέτωπο επιθέσεις που εξαπολύει με κάθε ευκαιρία στην κυβέρνηση. Στον τελευταίο ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας του είχε προτείνει μια σειρά από υπουργεία αλλά εκείνος είχε αρνηθεί. Αυτή τη φορά φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον, όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα. Καταρχήν η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο με τον οποίο έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες στο παρελθόν. Επιπλέον ο Νίκος Φίλης θέλει να «μιλάει» δημόσια και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε τι θα κάνει ο πρωθυπουργός.