6 Νοέμβριος 2017, 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2017, 08:04

Ταεκβντό: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ανάργυρος Σοφοτάσιος (βίντεο)

  • Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Ανάργυρο Σοφοτάσιο

Το χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την ελληνική συλλογή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων Ταεκβοντό της Κύπρου, ήρθε την Κυριακή (5/11) δια χειρός Ανάργυρου Σοφοτάσιου. Ο αθλητής του συλλόγου Δύναμη Πατρών, με πέντε εντυπωσιακές νίκες έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στα -68 κιλά, χαρίζοντας παράλληλα το τέταρτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Λάρνακα από την περασμένη Πέμπτη.

Ο Σοφοτάσιος στα προκριματικά νίκησε 10-6 τον Βέλγο Ατσάμπ και 27-6 τον Βούλγαρο Ζντραβκόφ.

Στα προημιτελικά, έκαμψε την αντίσταση του Ουκρανού Γιέρκο με σκορ 13-12, ενώ έκανε... περίπατο στα ημιτελικά απέναντι στον Κατσατριάν από την Αρμενία με σκορ 24-9. Στέφθηκε δε πρωταθλητής Ευρώπης με τη νίκη 18-13 επί του Κροάτη Γκόλουμπιτς στον τελικό της κατηγορίας των -68 κιλών.


H αποθέωση του Αργύρη Σοφοτάσιου από τους αθλητές της ελληνικής αποστολής
(πηγή: Fecebook / Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, κατά τη διάρκεια της 4ης ημέρας, η Ανθούλα Σινάνη (Keumgang) ήταν 5η στην κατηγορία των -49 κιλών με απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες.

Ο συνολικός ελληνικός απολογισμός στη διοργάνση της Κύπρου ήταν τέσσερα μετάλλια καθώς και τρεις πέμπτες θέσεις. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο του Σοφοτάσιου, ο Επαμεινώνδας Τριανταφύλλου ήταν δεύτερος στα -48 κιλά, η Φανή Τζέλη τρίτη στα -55 κιλά και ο Σταύρος Τσιπούνης τρίτος στα -73 κιλά. Την πέμπτη θέση, πλην της Σινάνη, κατέλαβαν οι Κυριακή Μάτου (-59 κιλά) και Ελένη Τελιοπούλου (-52 κιλά).