5 Νοέμβριος 2017, 20:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2017, 20:45

Ρωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά του Πούτιν

  • Ρωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά του Πούτιν
    Δυνάμεις της Αστυνομίας κρατούν διαδηλωτή στη Μόσχα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές (περισσότερους των 400 σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση) σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατόπιν πρόσκλησης του Βιατσεσλάβ Μάλτσεφ, πρώην υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές το 2016 και παρουσιαστή δημοφιλών πολιτικών βίντεο στο YouTube.

Ο Βιατσεσλάβ Μάλτσεφ, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία και δηλώνει ότι βρίσκεται στη Γαλλία, κάλεσε μέσω της ιστοσελίδας του σε «επανάσταση του λαού» μέσω συγκεντρώσεων σε ολόκληρη τη Ρωσία για την ανατροπή της εξουσίας του Πούτιν.

Η κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των συλλήψεων, έκανε λόγο για 412 συλλήψεις, 376 στη Μόσχα και 13 στην Αγία Πετρούπολη. Η αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα ότι προχώρησε σε 263 συλλήψεις στη Μόσχα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, σιδηρογροθιές και όπλα που εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ.