5 Νοέμβριος 2017, 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2017, 18:07

Συναγερμός στη Ρωσία – Εκκενώθηκαν θέατρο Μπολσόι, ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο

  • Συναγερμός στη Ρωσία – Εκκενώθηκαν θέατρο Μπολσόι, ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο
    (Φωτ. αρχείου: en.mvd.ru)

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από το θέατρο Μπολσόι, το ξενοδοχείο «Metropol» και το εμπορικό κέντρο «Gum» στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και σε άλλους δημόσιους χώρους έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μια σειρά από ανώνυμα τηλεφωνήματα έχουν προκαλέσει πανικό σε εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και δημόσια κτήρια ανά τη Ρωσία τους τελευταίους δύο μήνες και μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί ότι επρόκειτο για φάρσες και κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι έως και 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το «Gum» και από το ξενοδοχείο «Metropol». Το ίδιο πρακτορείο καθώς και το TASS, επίσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, μετέδωσαν ότι εκκενώθηκε και το θέατρο Μπολσόι. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο γύρω από το θέατρο και από το εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το TASS, οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το θέατρο πριν από την έναρξη προγραμματισμένης παράστασης (18:00 ώρα Ελλάδας).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.