6 Νοέμβριος 2017, 09:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2017, 09:12

Ντοκιμαντέρ και οδηγός για την τοπική κουζίνα της Κερασούντας

  • Ντοκιμαντέρ και οδηγός για την τοπική κουζίνα της Κερασούντας
    (Φωτ.: haberler.com)

Ιδιαίτερο βάρος δίνει η Τουρκία στον τοπικό πολιτισμό, την κουλτούρα, αλλά και την κουζίνα της. Στο πλαίσιο αυτό, η γενική διεύθυνση έρευνας και εκπαίδευσης του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χρηματοδότησε την έρευνα γύρω από την κουζίνα και τα τοπικά εδέσματα της Κερασούντας και των γύρω περιοχών, αλλά και την έκδοση ενός σχετικού οδηγού και την παραγωγή ντοκιμαντέρ με την παρασκευή των φαγητών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα φαγητά που σχετίζονται με τα θαλασσινά προϊόντα, όπως ψάρια, μύδια, όστρακα κλπ.

Το όλο πρότζεκτ θα γίνει σε διάφορες γλώσσες, για την καλύτερη τουριστική εκμετάλλευση. Ανάλογα προγράμματα είναι σε εξέλιξη για τους νομούς Τραπεζούντας, Ριζαίου, Κοτυώρων (Ορντού), Αμισού, Σινώπης και Παρθενίου (Μπάρτιν). Τα γυρίσματα στην Κερασούντα για το θέμα έχουν ολοκληρωθεί από τον ερευνητή λαογράφο Μουσταφά Οζασλάν, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού της νομαρχίας.