21 Νοέμβριος 2013, 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:43

Συγκινητική η στήριξη των Ποντίων Μελβούρνης στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο

  • Συγκινητική η στήριξη των Ποντίων Μελβούρνης στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο

Συγκινητική η στήριξη των Ποντίων Μελβούρνης στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο

Άλλος ένας  παροικιακός σύλλογος, αποφάσισε να ενισχύσει το Σύγχρονο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο που θα στεγασθεί στο νέο κτίριο της Ελληνική Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας. Πρόκειται για το Σύλλογο Ποντίων Μελβούρνης «Εύξεινος Πόντος».

Στο χορό  που διοργάνωσε ο σύλλογος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για να γιορτάσει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του, παραδόθηκε στον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη επιταγή με ένα συμβολικό ποσό υπέρ του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου.

«Θέλαμε από καιρό να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή της Κοινότητας. Ο Σύλλογός μας είναι μικρός και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα άλλων παροικιακών συλλόγων, ούτε επίσης και το δικό του κτίριο. Έτσι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε κατά δύναμη το Πολιτιστικό Κέντρο και είμαστε σίγουροι ότι η βοήθειά μας θα πιάσει τόπο» λέει η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ελένη Νίκου.

Η κ. Νίκου μιλά με ενθουσιασμό για το Πολιτιστικό Κέντρο και το νέο κτίριο, λέγοντας ότι θα κάνει όλη την παροικία να αισθάνεται υπερήφανη. «Θα περνάμε στο κέντρο της Μελβούρνης και θα λέμε με περηφάνια: ‘Αυτό είναι δικό μας!’ Θα φαινόμαστε ως ομογένεια και στον ευρύτερο αυστραλιανό χώρο. Είναι ένα έργο για όλους μας, δικό μας, ελληνικό. Θα εξυπηρετούνται όλοι οι σύλλογοι και η παροικία μας… Ένα έργο σημαντικό για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Η κ. Νίκου εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή της για τις δραστηριότητες και τη σημερινή πορεία της Κοινότητας.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ευχαρίστησε το Σύλλογο για την ευγενική του χειρονομία και για την υποστήριξή του προς την Κοινότητα και το Πολιτιστικό Κέντρο.

«Ήταν έκπληξη για μένα η χειρονομία του Διοικητικού Συμβουλίου του "Εύξεινου Πόντου", καθώς δεν γνώριζα για τα σχέδια τους να βοηθήσουν την Κοινότητα» δήλωσε. «Η κίνησή τους αυτή υπογραμμίζει το φιλότιμο και τη διάθεση του Έλληνα να βοηθά και να συνεργάζεται».
Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Παπαστεργιάδης επεσήμανε τη συμβολή των Ποντίων στην πολυπολιτισμική κοινωνία της Αυστραλίας, ενώ αναφέρθηκε και στις δικές του ποντιακές ρίζες, για τη γιαγιά του που γεννήθηκε στην Τραπεζούντα, καθώς και στο ταξίδι του αδερφού του στον Πόντο, σε ηλικία 20 ετών.

«Μας έχει εντυπωσιάσει η υποστήριξη που έχουμε από τους παροικιακούς συλλόγους σε αυτό το μεγάλο έργο που έχουμε αναλάβει για τη δημιουργία του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου. Θα συνεχίσουμε ως Κοινότητα να δουλεύουμε συλλογικά και να είμαστε κοντά σε όλους,» τόνισε.

Πηγή: neoskosmos.com