3 Νοέμβριος 2017, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2017, 18:36

Καρατομήθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Κανάρης»

  • Καρατομήθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Κανάρης»
    (Φωτ.: hellenicnavy.gr)

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού στο θέμα της προσάραξης της φρεγάτας «Κανάρης» σε ξέρα το πρωί της Πέμπτης, λίγο έξω από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του κυβερνήτη της φρεγάτας, ενώ έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για την εξακρίβωση των αιτιών του συμβάντος.

Το πρωί της Παρασκευής έγινε σειρά συσκέψεων με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια θαλάσσιου συμβάντος φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η αντικατάσταση Κυβερνήτου και Διευθυντού Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 για την επιλογή νέου Κυβερνήτου.

»Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος και παράλληλα η σύσταση Επιτροπής Πραγματογνωμοσύνης προκειμένου εντοπισθούν τα αίτια του συμβάντος και εξαχθούν ακολούθως συμπεράσματα και διδάγματα προς περαιτέρω εκμετάλλευση».