20 Νοέμβριος 2013, 21:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2014, 13:01

Ποντιακή κουσκούσ' σούπα

  • Ποντιακή κουσκούσ' σούπα

Η ποντιακή κουσκούσ’ σούπα είναι ό,τι χρειάζεται για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Η σούπα αυτή γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ
  • ½ φλ. κουσκούς
  • 2½ κ.σ. μαργαρίνη*
  • 6 φλ. νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

*Η αυθεντική συνταγή είναι με βούτυρο γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα κι όταν βράσει προσθέτουμε το κουσκούσ’ και αλατοπίπερο.
  2. Όταν κοντεύει να γίνει το κουσκούσ’ βάζουμε τη μαργαρίνη σε τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει.
  3. Το αδειάζουμε στη σούπα και αφήνουμε να βράσει για 5΄ ακόμη.

Μπορούμε να την σερβίρουμε προσθέτοντας τσουμούρ’ (τα ποντιακά κρουτόν).

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ