2 Νοέμβριος 2017, 15:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2017, 14:02

Υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα με πυρρίχιο χορό (βίντεο)

  • (βίντεο: Μαχητής Κιλκίς)

Οι δημότες του Κιλκίς αψήφησαν τη βροχή, και ανήμερα της εθνικής μας επετείου υποδέχθηκαν θερμά την Ολυμπιακή Φλόγα για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στην Πιονγκτσάνγκ της Ν. Κορέας τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικρολίμνης βρέθηκε στην τελετή χορεύοντας μάλιστα τον πυρρίχιο χορό.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού αφίχθη στην πλατεία Ειρήνης στις 10:45 για να παραληφθεί από τον πρωταθλητή της πάλης Ασύγκριτο Μουραντίδη και τον Κυριάκο Ζώτο, πρωταθλητή στη σφαιροβολία και δευτεραθλητή στη δισκοβολία, που πραγματοποίησαν λαμπαδηδρομία μέχρι την αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου-Κήπου υπό τις επευφημίες δεκάδων πολιτών. Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος άναψε το βωμό στο Πάρκο-Κήπο όπου ακολούθησε το επίσημο τελετουργικό με ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Ύμνου της Δημοκρατίας της Κορέας και του Εθνικού μας Ύμνου.


(Φωτ.: Χρήστος Σταθόπουλος)

Μετά το άναμμα του βωμού με την Ολυμπιακή Φλόγα, το τιμητικό άγημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης παρουσίασε τον πυρρίχιο χορό προκαλώντας συγκίνηση στους εκατοντάδες θεατές. Στην τελετή το παρών έδωσαν και άλλα ποντιακά σωματεία, ξεχώρισε ωστόσο η παρουσία της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».