22 Νοέμβριος 2013, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:50

Ανατρεπτικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι 50 χρόνια μετά

  • Ανατρεπτικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι 50 χρόνια μετά

Ανατρεπτικά στοιχεία για την δολοφονία του αμερικανού προέδρου, Τζον Κένεντι έρχονται στο φως της δημοσιότητας 50 χρόνια μετά.

Στις 22 Νοεμβρίου 1963, η δολοφονία του Τζον Κένεντι συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο. Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ ήταν, σύμφωνα με τέσσερις έρευνες που διεξήγαγε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κέννεντυ. Ο Όσβαλντ συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τόσο τον Κένεντι, όσο και τον αστυνομικό Τζ. Ντ. Τίπιτ νωρίτερα. Ο Όσβαλντ αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Δύο μέρες αργότερα, ο Όσβαλντ δολοφονήθηκε από τον Τζακ Ρούμπι, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από την τηλεόραση και ενώ τελούσε υπό κράτηση.

Τα νέα ανατρεπιτκά στοιχεία

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», φιλμ που βασίζεται στην έρευνα των συγγραφέων Κόλιν ΜακΛάρεν και Μπόναρ Μένιγκερπου, θα προβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία για την επέτειο των 50 χρόνων από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι ένας άνδρας της προσωπικής ασφαλείας του Κένεντι, ο Τζορτζ Χίκεϊ, πυροβόλησε κατά λάθος τον Πρόεδρο, όντας ο ίδιος κουρασμένος ύστερα από ολονύχτιο γλέντι με τους συναδέλφους του.

Ο Χίκεϊ, ο οποίος έχει τώρα πεθάνει, επέβαινε στο αυτοκίνητο που ακολουθούσε την ανοιχτή λιμουζίνα του Τζον Κένεντι. «Αυτό που λέμε είναι ότι πιστεύουμε ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα που συνέβη στη χειρότερη δυνατή στιγμή» είπε ο ΜακΛάρεν μιλώντας στην Ένωση Κριτικών Τηλεόρασης, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Η νέα θεωρία για τη δολοφονία του JFK δεν ακυρώνει την παρουσία του Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, που επισήμως πιστεύεται ότι έδρασε μόνος και δολοφόνησε τον αμερικανό Πρόεδρο εκείνη τη μοιραία φθινοπωρινή ημέρα στο Τέξας.

Σύμφωνα όμως με τους δημιουργούς του φιλμ, όταν ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ έριξε την πρώτη σφαίρα, ο Χίκεϊ αντέδρασε προσπαθώντας να ανταποδώσει τα πυρά προς τη θέση του Οσβαλντ, χρησιμοποιώντας το τυφέκιο που του είχε δώσει η υπηρεσία.

Επειδή δεν είχε εμπειρία με το συγκεκριμένο όπλο, επειδή το αυτοκίνητο επιτάχυνε ξαφνικά και επειδή ήταν ξενυχτισμένος αστόχησε τόσο πολύ που η σφαίρα έπληξε τον Τζον Κένεντι, ο οποίος ως τότε είχε δεχθεί μια σφαίρα στον λαιμό – πιθανότατα όχι αυτή που τον σκότωσε – από τον πρώτο πυροβολισμό του Οσβαλντ.

Σε καμία περίπτωση δεν υπαινισσόμαστε ότι ο Χίκεϊ ήταν μέρος μιας συνωμοσίας» τόνισε ο ΜακΛάρεν.

Στις ΗΠΑ, το 75% των Αμερικανών δεν πιστεύουν την επίσημη εκδοχή για τη δολοφονίας του JFK.

Οι θεωρίες συνωμοσίας ποικίλουν και εμφανίζουν ως ηθικούς αυτουργούς από τη Μαφία και τη CIA, ως εξόριστους αντικαστρικούς Κουβανούς αλλά και πολλές άλλες εκδοχές όπως το τραγικό δυστύχημα.

Δείτε το βίντεο με την δολοφονία του Κένεντι στο τέλος του κειμένου...

Διαβάστε ακόμη

Γιατί δολοφονήθηκαν ο Λίνκολν κι ο Κένεντι;

Οικογένεια Κένεντι: Κατάρα ή συμπτώσεις;

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr