30 Οκτώβριος 2017, 11:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2017, 11:44

Μπαλαντέρ της τρομοκρατίας και «μάγειρας» ο 29χρονος

  • Δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής σε βάρος της «μαφίας των φυλακών»
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τρομοκράτης-μπαλαντέρ που είχε ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα στις ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις, και «μάγειρας» των εκρηκτικών μιγμάτων στα τρομοπακέτα, θεωρείται ο 29χρονος Κ.Γ. που συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από κρησφύγετο στην πλατεία Αττικής, στην Αθήνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι έχει στα χέρια της έναν βασικό «παίκτη» στο χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας, ο οποίος κινούνταν στο φιλικό περιβάλλον ενός ηγετικούς μέλους των «Πυρήνων» και είχε στενές σχέσεις με την Πόλα Ρούπα.

Ο 29χρονος βρισκόταν εδώ και αρκετούς μήνες σε στενή παρακολούθηση, μιας και υπήρχαν στοιχεία που «έδειχναν» τρομοκρατική δράση.

Μάλιστα, ο χρόνος της σύλληψης δεν είναι τυχαίος, πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε την ώρα που μετέφερε όπλα και εκρηκτικά. Πλέον ζητούμενο είναι να εντοπιστούν ποιοι είναι οι συνεργοί του, γι’ αυτό και κυριολεκτικά ξεσκονίζονται τα ρούχα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο αλλά και οι σημειώσεις του, το κινητό του τηλέφωνο και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε μαζί του κατά τη σύλληψη.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σημείωσαν στα Νέα ότι πρόκειται για μια «εξαιρετική υπόθεση». Όχι μόνο γιατί, όπως όλα δείχνουν, κορυφαίοι ενεργοί πυλώνες της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, όπως η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και ο Επαναστατικός Αγώνας, έχουν προχωρήσει σε σύμπραξη ή συνεργασία και στον επιχειρησιακό τομέα, αλλά και γιατί τα στοιχεία συνδέουν τον 29χρονο με τα τρομοπακέτα που εστάλησαν, μεταξύ άλλων, στον Λουκά Παπαδήμο, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Αρμόδια αστυνομική πηγή δήλωσε στην Καθημερινή ότι στην κατοχή του βρέθηκε μια ημιτελής βόμβα, ένα τάπερ με ωρολογιακό μηχανισμό από το οποίο έλειπε η εκρηκτική ύλη. «Είχε μεσολαβήσει αρκετός χρόνος από την τελευταία ενέργεια των “Πυρήνων” και επομένως είναι αρκετά πιθανό το επόμενο διάστημα να επιχειρούσε να επιστρέψει στη δράση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 29χρονος μέχρι το 2015 φέρεται να διατηρούσε επαφές με έγκλειστα στελέχη των Πυρήνων», αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο επέλεξε να αποσυρθεί από το προσκήνιο, και –όπως αποδείχθηκε– να περάσει στην παρανομία. Το διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής είχε νοικιαστεί τον Δεκέμβριο του 2015 και τα ενοίκια είχε προπληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.