30 Οκτώβριος 2017, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2018, 11:49

Σήμερα η απόφαση για τον Τζοχατζόπουλο και τις μίζες για υποβρύχια και TOR M1

  • Σήμερα η απόφαση για τον Τζοχατζόπουλο και τις μίζες για υποβρύχια και TOR M1
    Φωτογραφία αρχείου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την Βίκυ Σταμάτη να οδηγούνται στο Εφετείο Αθηνών στις 13 Μαΐου 2015. (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δευτεροβάθμιας εκδίκασης της υπόθεσης, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα «δώρα» που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, από την αγορά των υποβρυχίων και των TOR M1.

Ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση θα ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τις «χρυσές μίζες» που καταλογίζεται ότι δόθηκαν, προκειμένου να επιλεγούν και να αγοραστούν τα επίμαχα όπλα.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους τους 17, από τους συνολικά παραπεμφθέντες 19 κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης από 6 έως και 20 χρόνια. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, πρώην υπουργός, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία. Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, ώστε να αποκρυφθεί η πραγματική τους προέλευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.