30 Οκτώβριος 2017, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2017, 09:09

Στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου πλησιάζει η ΕΛΑΣ

  • Στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου πλησιάζει η ΕΛΑΣ
    H κόρη (Κ) και ο αδελφός (Κ-ΠΙΣΩ) του δολοφονημένου έξω από το δικηγορικό του γραφείο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Νέα στοιχεία που οδηγούν πιο κοντά στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φαίνεται ότι κατάφεραν να εντοπίσουν άνδρες της Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε περιοχή της Καλλιθέας.

Το επικρατέστερο σενάριο που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι ότι οι δύο αλλοδαποί άντρες επισκέφθηκαν το δικηγορικό γραφείο έπειτα από εντολή που δόθηκε από άτομο που βρίσκεται στον Κορυδαλλό και με στόχο να εκβιάσουν τον δικηγόρο.

Το Σάββατο έγινε προσαγωγή τριών ανδρών που, παρά το ό,τι οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν παίξει βασικό ρόλο στη δολοφονία του ποινικολόγου, αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ανέφερε ότι οι προσαχθέντες προσφάτως είχαν εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, σε έφοδο που έγινε σε σπίτι στην Καλλιθέα βρέθηκαν όπλα και έγινε η προσαγωγή ενός άνδρα που αντιμετωπίζει κατηγορίες για οπλοκατοχή. Ο προσαχθείς φέρεται να συνδέεται με κάποιους από τους υπόλοιπους προσαχθέντες και έχει απασχολήσει και αυτός τις Αρχές σε υπόθεση πυροβολισμών.