20 Νοέμβριος 2013, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:50

Η Ένωση Ποντιών Μελισσίων τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

  • Η Ένωση Ποντιών Μελισσίων τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ένωση Ποντιών Μελισσίων τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, ο Δήμος Πεντέλης, ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Ο Μίκης στο Σανατόριο της Πεντέλης».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Ν.Πενέλης, ο δημοσιογράφος  Γιώργος Λογοθέτης παρουσίασε εδώ στην Πεντέλη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα άγνωστο ντοκουμέντο για το Πολυτεχνείο. Τον ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ του Πολυτεχνείου που μελοποίησε αμέσως μετά την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

Με την  παρουσίαση της βιογραφίας «Μίκης Θεοδωράκης: Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα» έγινε εκτενής αναφορά σε  μια συγκλονιστική αλλά άγνωστη σε πολλούς ιστορία, πως το 1962 ο Μίκης Θεοδωράκης επέζησε από σχεδόν βέβαιο θάνατο και πως στο σανατόριο Πεντέλης έγραψε το πλέον σημαντικό του έργο: ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ. Το αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη ολοκληρώθηκε με την  προβολή δυο βίντεο  για την σχέση του αείμνηστου Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε με τον Μίκη Θεοδωράκη και ένα βίντεο – ντοκουμέντο για τον Ελληνισμό του Πόντου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η παιδική χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, υπό τη διεύθυνση της Γκέλλυς Μητρογιάννη.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.

Gallery