28 Οκτώβριος 2017, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2017, 14:24

«Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες». Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16 (βίντεο)

Εντυπωσιακή ήταν επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 που έκλεισε την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος έκλεψε την παράσταση.

Με το μήνυμά του σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες, όπως είχε κάνει και το 2015.

Από το κόκπιτ του F-16, ο πιλότος μίλησε για το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940:  «Το "όχι" αποτελεί συνέχεια του "Μολών Λαβέ" του Λεωνίδα. Δείχνει το σθένος του Έλληνα και της Ελληνίδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα!».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είπε στον πιλότο: «Κύριε Επισμηναγέ τα φτερά σας, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνουν όμως, σε κάθε ιταμό εισβολέα, και το διαχρονικό μήνυμα των Προγόνων μας: "Μολών λαβέ". Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Και η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας».

Το μαχητικό τύπου F16 Block plus 52, που απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης, πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, high speed pass πάνω από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και slow roll, σε πολύ χαμηλό ύψος.