28 Οκτώβριος 2017, 13:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2017, 13:21

Μεγαλειώδης η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

  • Μεγαλειώδης η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Ολοκληρώθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έφτασε στο σημείο πεζή.

Στην εφετινή παρέλαση συμμετείχε και το Πολεμικό Ναυτικό, εξαιτίας της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους και την ασθενή βροχόπτωση, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών. Στην εξέδρα των επισήμων, εκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο, βρέθηκανο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντίθετα, δεν παρέστη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος απουσίασε και από την μαθητική παρέλαση της Παρασκευής.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, η έναρξη της οποίας σήμανε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων». Το ίδιο συνέβη και με τη λήξη, που συμπίπτει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή επίδειξη ακριβείας με πολεμικό αεροσκάφος F-16 που έκανε ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ. Μέσα από το αεροσκάφος ο πιλότος ευχήθηκε «Χρόνια πολλά Ελλάδα» και είπε ότι «οι Ήρωες πολεμούν ως Έλληνες».