26 Οκτώβριος 2017, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2017, 14:55

Κλείδωσε η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

  • Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανταλλάσσει χειραψία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που έγινε τον Μάιο του 2017 στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία είχε «προαναγγείλει» από την Άγκυρα ο Νίκος Κοτζιάς. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια επαφών που είχε στην τουρκική πρωτεύουσα μετέφερε τόσο στον Τούρκο ομόλογό του όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας την πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, επιβεβαίωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίνοντας και τον πιθανό χρόνο πραγματοποίησής της.

Σε… άλλες ειδήσεις που βγήκαν από την ενημέρωση, ο Νίκος Κοτζιάς εκτίμησε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις και στα υπόλοιπα διεθνή μέτωπα. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «ευκαιρία να λυθεί η διαφορά με την πΓΔΜ το πρώτο εξάμηνο του 2018», ενώ προανήγγειλε επαφές σε διάφορα επίπεδα με την Αλβανία προκειμένου να λυθούν ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.