26 Οκτώβριος 2017, 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2017, 11:07

Ο Μητσοτάκης διέγραψε την Κατερίνα Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ

  • Ο Μητσοτάκης διέγραψε την Κατερίνα Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ
    Από σήμερα, η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα είναι εκτός της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μάλιστα τη γνωστοποίησε και στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Αιτία της διαγραφής της είναι οι αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για την κόντρα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και γιατί αρχικά δέχθηκε πρόταση του υπουργού να χειριστεί θέματα που αφορούν ΑμεΑ και συντάξεις χηρείας!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έπεσε χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου η Κατερίνα Παπακώστα κάλεσε τον προεδρεύοντα να λαμβάνει μέτρα για τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή, οι προσωπικές αναφορές, δεν περιποιούν τιμή. Ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος –που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες ποινές. Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, να επιβάλλετε τον Κανονισμό– και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που βρισκόταν στην αίθουσα άκουσε οργισμένος την βουλευτή να τον αδειάζει και όταν εκείνη δέχτηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να «συντονίσει» τα θέματα των ΑμεΑ και των συντάξεων χηρείας, προκειμένου να έρθουν ως ρυθμίσεις σε άλλο νομοσχέδιο, ζήτησε τον λόγο για να την αδειάσει και αυτός με τη σειρά του, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε καμία συμπαιγνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε καμία προσχηματική επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα θέματα των ΑμεΑ και της χηρείας, αφού προηγουμένως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση και έχει κόψει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα λεφτά. Η Νέα Δημοκρατία και σίγουρα κανένας βουλευτής της δεν συμμετέχει σε τέτοια προσχηματική επιτροπή. Αυτές είναι προβοκάτσιες του κ. Καμμένου». 

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν πως «Ήταν εντελώς αδικαιολόγητη η επιλογή να πει την άποψή της στην Ολομέλεια και όχι στο κομματικό όργανο» και επεσήμαναν πως «η βουλευτής είχε ήδη δεχθεί δύο προειδοποιήσεις για άλλα ατοπήματά της».