24 Οκτώβριος 2017, 18:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2017, 11:28

Νέοι της Γερμανίας και της Γεωργίας χορεύουν ποντιακά στο κέντρο της Τιφλίδας (βίντεο)

  • Νέοι της Γερμανίας και της Γεωργίας χορεύουν ποντιακά στο κέντρο της Τιφλίδας (βίντεο)

Σε όποιο μέρος του κόσμου και αν κατοικούν οι Πόντιοι, όταν συναντηθούν κάτι μαγικό τους ενώνει και οι αποστάσεις που τους χωρίζουν εκμηδενίζονται. Η ποντιακή λύρα και η διάλεκτος είναι οι κοινοί συνδαιτυμόνες τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο σεμινάριο ποντιακών χορών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην Τιφλίδα, σε νέους ποντιακή καταγωγής από τη Γερμανία και τη Γεωργία.

Νέοι της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη και της Ένωσης Ελληνικής Νεολαίας της Γεωργίας συνευρέθησαν... ποντιακά.

Το διήμερο σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στις ποντιακές ενδυμασίες, στα μουσικά όργανα και τους χορούς του Πόντου. Το κλίμα μεταξύ των νέων ήταν τόσο φιλικό που κατά τις περιηγήσεις τους, στον ελεύθερο χρόνο τους, στην Τιφλίδα, διοργάνωναν και επιτόπια ποντιακά γλέντια με τη λύρα να παίρνει φωτιά. Οι νέοι επιδίδονταν σε αγαπημένους ποντιακούς χορούς διεγείροντας την περιέργεια των απλών περαστικών οι οποίοι σταματούσαν για να χαζέψουν το θέαμα.

Συλλογοι