23 Οκτώβριος 2017, 15:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2017, 15:51

Έγκλημα στο νεκροταφείο: Εξετάζεται η εκδοχή της ληστείας μετά φόνου

  • Έγκλημα στο νεκροταφείο: Εξετάζεται η εκδοχή της ληστείας μετά φόνου
    Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη ίσως μετέφερε το δράστη της στυγερής δολοφονίας (πλάνο: ANT1)

Στην εκδοχή της ληστείας μετά φόνου στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, την περασμένη εβδομάδα, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Έως τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του περιβάλλοντος της 32χρονης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η πεντάωρη κατάθεση του πατέρα της Κώστα Ζέμπερη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής την Κυριακή δεν πρόσθεσε νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, τότε οι έρευνες θα στραφούν προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛΑΣ. «Υπάρχει το ενδεχόμενο να την παρακολούθησε ο δράστης στο κοιμητήριο και όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο, να της επιτέθηκε για να την ληστέψει και να την μαχαίρωσε όταν η 32χρονη αντιστάθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χωρίς νέα στοιχεία η κατάθεση του πατέρα
Στην πεντάωρη κατάθεσή του, ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη επανέλαβε τα όσα υποστήριξε τις προηγούμενες μέρες σε συνεντεύξεις του, εκτός από τον ισχυρισμό του πως το κλειδί της δολοφονίας της κόρης του κρύβεται στις υποθέσεις που ερευνούσε στη ΔΟΥ όπου εργαζόταν. Επισήμανε ότι το απόγευμα της δολοφονίας περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο με το ταξί του, ότι επιβίβασε έναν άνδρα 30 με 35 ετών, τον οποίο μετέφερε στο Κολωνάκι και ο οποίος θα μπορούσε να είναι δολοφόνος της κόρης του. Αναφέρθηκε και στις κακές σχέσεις με την οικογένειά του, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται κυρίως στη σχέση με την κόρη του.

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν είχαν καμία επαφή, ενώ υπήρχαν αρκετά οικογενειακά προβλήματα μετά το διαζύγιο.

Ο Κώστας Ζέμπερης δεν γνώριζε που εργαζόταν ακριβώς η κόρη του, καθώς έκανε λόγο για έρευνες στο ΣΔΟΕ, αγνοώντας ότι δούλευε στην Α΄ ΔΟΥ Πειραιά. Ο πατέρας της 32χρονης αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση.

Πάντως οι αρχές έχουν ελέγξει ήδη το ταξί του Κώστα Ζέμπερη, για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που ενδεχομένως να ταιριάζει με τα ευρήματα από το νεκροταφείο, όπως τόνισε ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Σε ερώτηση για το εάν ο πατέρας της 32χρονης κλήθηκε να δώσει δείγμα DNA, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει αλλά υποθέτει πως «ναι», όπως έχει γίνει με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Δεν βρέθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα
Οι έρευνες πάντως δεν έχουν φέρει νέα στοιχεία, αναφορικά με τα προσωπικά αντικείμενα της Δώρας Ζέμπερη. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου άνδρες του εγκληματολογικού της ΕΛΑΣ ερεύνησαν ενδελεχώς την περιοχή γύρω από το Β΄ Νεκροταφείο, αναζητώντας το όπλο του εγκλήματος ή κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα της 32χρονης που εκλάπησαν, αλλά δεν βρήκαν κάτι.

Τέλος, η μητέρα της Δώρας αποκάλυψε πως η άτυχη 32χρονη είχε κάνει ασφάλεια ζωής, γιατί κάτι φοβόταν, με την αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου της να την παίρνουν τα αδέλφια της. Κανένας από την οικογένειά της δεν γνώριζε τι ακριβώς φόβιζε τη Δώρα ή εάν δεχόταν απειλές.