23 Οκτώβριος 2017, 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2017, 17:44

Δάκρυα για την ΑΕΚ στη Νέα Υόρκη (βίντεο)

  • Δάκρυα για την ΑΕΚ στη Νέα Υόρκη (βίντεο)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, η παρουσίαση του βιβλίου Όλες οι ΑΕΚ του Κόσμου, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη. Ο χώρος της εκδήλωσης κατακλύστηκε από ομογενείς, πολλοί από τους οποίους όταν κλήθηκαν να ανέβουν στο βήμα βούρκωσαν μη μπορώντας να κρύψουν τα έντονα συναισθήματα τους για την καταγραφή της ιστορίας της ομάδας.

Το βιβλίο προλόγισαν οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ιγνατίου και Απόστολος Ζουπανιώτης, ο καθένας μιλώντας από τη δική του οπτική γωνία για την ιστορική συμβολή του έργου.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρθηκε στη στενή σχέση φιλίας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αγγελίδη, πατέρα του συγγραφέα που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 1993. Ο Απόστολος Ζουπανιώτης, εκδότης της εφημερίδας GreekNews στη Νέα Υόρκη, από την πλευρά του χαρακτήρισε μνημειώδες το βιβλίο σε όλο του το φάσμα μιλώντας για τη συνεργασία του με τον συγγραφέα Νίκο Αγγελίδη.

Η παρουσίαση είχε πολλές ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες. Δόθηκε έμφαση στα σωματεία της ομογένειας που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του αθλητισμού, όπως η Δόξα Νέας Υόρκης που τίμησε με ειδική πλακέτα τον συγγραφέα, η ιστορική ΑΕΚ Νέας Υόρκης, ο Ερμής-ΑΕΚ, η ΑΕΚ Βαλτιμόρης, η ΑΕΚ Ντιτρόιτ, η AEKFCNewYork, ο Αετός Νέας Υόρκης και η ποδοσφαιρική ομάδα του Συνδέσμου Οπαδών ΑΕΚ Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Γιώργο Αγγελίδη, γιο του συγγραφέα που ολοκληρώνει φέτος τις σπουδές του στη δημοσιογραφία. Μίλησε με ζεστασιά για τον παππού του –που δεν πρόλαβε να γνωρίσει–, αλλά και για το πάθος που τού μετέδωσε ο πατέρας του για την ΑΕΚ, κερδίζοντας έτσι ένα ζεστό χειροκρότημα στο τέλος της ξεχωριστής εκδήλωσης.

Η παρουσίαση του βιβλίου Όλες οι ΑΕΚ του Κόσμου σημείωσαν στη Νέα Υόρκη μεγάλη επιτυχία ενώ υπάρχουν σχέδια να γίνουν παρουσιάσεις στο Μόντρεαλ και το Οντάριο του Καναδά, καθώς επίσης και σε Σικάγο και Λος Άντζελες. Η επόμενη προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου στο Αίγιο.

  • Φωτογραφία και βίντεο: Νίκος Αγγελίδης.