22 Οκτώβριος 2017, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2017, 09:44

Ο Πάνος Καμμένος τίμησε τους μαχητές του Ελ Αλαμέιν (βίντεο)

  • Ο Πάνος Καμμένος τίμησε τους μαχητές του Ελ Αλαμέιν (βίντεο)
  • Ο Πάνος Καμμένος τίμησε τους μαχητές του Ελ Αλαμέιν (βίντεο)
  • Ο Πάνος Καμμένος τίμησε τους μαχητές του Ελ Αλαμέιν (βίντεο) 3

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, παρέστη στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο των μαχών στο Ελ Αλαμέιν στην Αίγυπτο. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο ΥΠΕΘΑ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Αιγύπτιο ομόλογό του στρατηγό Σεντκί Σομπχί.

Ο Π. Καμένος επισκέφθηκε το ελληνικό στρατιωτικό Μνημείο Πεσόντων στη μάχη του Ελ Αλαμέιν και απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση. Σε μία εκδήλωση μνήμης, η οποία δεν έχει μόνον εθνικό, αλλά και οικουμενικό, πανανθρώπινο χαρακτήρα.

»Σήμερα τιμούμε τους νεκρούς Έλληνες, αλλά και τους λοιπούς συμμάχους. Τιμούμε μαζί το μεγαλείο της νίκης του κάθε δημοκρατικού και ελεύθερα αντιστεκόμενου λαού κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, εμπνεόμαστε από τον αγώνα τους, παραδειγματιζόμαστε από τη θυσία τους. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία είχε γράψει ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Ανδρέας Κάλβος. Και οι Έλληνες έκαναν πράξη τα λόγια του».