21 Οκτώβριος 2017, 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2017, 17:26

Μυτιλήνη: Νέα κινητοποίηση μεταναστών και προσφύγων από τον καταυλισμό της Μόριας

  • Μυτιλήνη: Νέα κινητοποίηση μεταναστών και προσφύγων από τον καταυλισμό της Μόριας
    Αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του εργοστασίου «Καλαμάρη» δεν επιτρέπουν στους μετανάστες από τη Μόρια να μπουν στην Μυτιλήνη (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συνέχεια στις χθεσινοβραδινές τους κινητοποιήσεις δίνουν σήμερα ομάδα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων, διεκδικώντας ασφαλή διαμονή στον καταυλισμό της Μόριας αλλά και ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει με αυτά των Σύρων.

Σήμερα από το πρωί, οικογένειες Αφγανών, με πολλά μικρά παιδιά ανάμεσα τους, πορεύτηκαν από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης. Στη βόρεια είσοδο της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Μανταμάδου στο ύψος του εργοστασίου «Καλαμάρη» αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει μια κλούβα των ΜΑΤ απαγορεύοντας τους να μπουν στην πόλη και ιδιαίτερα στην αγορά της. Ταυτόχρονα παροχέτευαν την κυκλοφορά των οχημάτων μέσω παρακαμπτήριων οδών στο κέντρο της πόλης.

Η ενέργεια της Αστυνομίας δεν απέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους από το να παραμείνουν εκεί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την κλούβα. Τελικά όταν η αγορά έκλεισε, επιτράπηκε σε περίπου 100 άτομα που είχαν απομείνει να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την κεντρική πλατεία Σαπφούς.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.