21 Οκτώβριος 2017, 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2017, 11:03

Τρεις μήνες ήταν μέλος του ISIS ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπουλης, σύμφωνα με τη σύζυγό του

  • Τρεις μήνες ήταν μέλος του ISIS ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπουλης, σύμφωνα με τη σύζυγό του

Τη συμμετοχή του συζύγου της στο Ισλαμικό Κράτος αλλά μόνο για τρεις μήνες παραδέχτηκε στην κάμερα του Alpha η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη όταν εμφανίστηκε στην υπηρεσία ασύλου για την προγραμματισμένη του συνέντευξη.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ.

»Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει για το ενοχοποιητικό υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του.

«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η νεαρή γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα κλιπ που βρέθηκαν στον κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

Το ταξίδι στην Ελλάδα
Ο 32χρονος έφυγε από τη Συρία το 2013. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και το 2016 ήρθε στην Ελλάδα μέσω Λέρου. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι Αρχές τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα, ώστε εάν έφευγε να μην μπορούσε να επιστρέψει. Πριν από τρεις ημέρες πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου όπου είχε υποβάλει αίτημα. Εχθές, μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία την περίοδο 2012-2013.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Πέμπτης ο 32χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, χρησιμοποιώντας μια κουβέρτα. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ' όπου λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Την Παρασκευή πάντως πήρε αναβολή για να απολογηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Πηγή: protothema.gr