20 Οκτώβριος 2017, 21:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2017, 21:39

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

  • Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
    O Σπύρος Καπράλος (φωτ.: ΕΟΕ)

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη συνεχόμενη τετραετία, στις σημερινές εκλογές στην έδρα της ΕΟΕ. Ο Σ. Καπράλος, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, πήρε 22 ψήφους σε σύνολο 22 ψηφισάντων.

Στην ομιλία του προς τα μέλη της Ολομέλειας που τον εξέλεξαν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφού τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μέρα, όμως, δεν ενδείκνυται τόσο για πανηγυρισμούς, αλλά μάλλον για προβληματισμό και αυτοκριτική για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες που είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί βαθύτατα η εικόνα της ΕΟΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κυρίως, όμως, έμειναν χωρίς συμπαράσταση οι αθλητές μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις κορυφαίες διοργανώσεις του εξωτερικού».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι ενωμένη» και ζήτησε από όλους «να δουλέψουμε σκληρά, ενωμένοι και αποφασισμένοι προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».


H ομιλία του Σπύρου Καπράλου μετά την επανεκλογή του

Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ εξέλεξε τους εξής: Α΄ αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης, Β΄ αντιπρόεδρος: Ξενοφών Αθανασίου, γενικός γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης, ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Γιάννης Καρράς, πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης, πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Σπύρος Ζαννιάς, πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης.