20 Οκτώβριος 2017, 23:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2017, 23:04

Ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond από το βυθό της Σαντορίνης

  • Ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond από το βυθό της Σαντορίνης
    Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond επιβιβάζονται στα σωστικά μέσα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που είναι βυθισμένο ανοιχτά της Σαντορίνης, ζητά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπέγραψε τις σχετικές εντολές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και προς το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο είχε προσκρούσει σε ξέρα στον όρμο Φηρών στις 5 Απριλίου του 2007 και ενώ ρυμουλκήθηκε, τελικώς βυθίστηκε. Για δέκα χρόνια παραμένει στο βυθό της Καλντέρας, στη Σαντορίνη, «με ό,τι σημαίνει αυτό για το θαλάσσιο περιβάλλον μίας εκ των πλέον τουριστικών περιοχών της Ελλάδας και του κόσμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Η πορεία προς την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά και της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία προστασίας του περιβάλλοντος, συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα, στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής, της οποίας τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αναδεικνύονται και τις επόμενες ημέρες» καταλήγει η ανακοίνωση.