19 Οκτώβριος 2017, 21:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2017, 20:42

Αλβανία: Άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Εσωτερικών ζητά η εισαγγελία για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα

  • Αλβανία: Άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Εσωτερικών ζητά η εισαγγελία για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα
    Περιπολία ανδρών της αλβανικής αστυνομίας (φωτο αρχείου.: EPA / Armando Babani)

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην Αλβανία αναφορικά με το σκάνδαλο ανάμιξης πολιτικών στη διακίνηση ναρκωτικών και γενικότερα το οργανωμένο έγκλημα. Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία βαριών ποινικών αδικημάτων στα Τίρανα προσέφυγε την Πέμπτη στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Εσωτερικών της χώρας και νυν βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σαϊμίρ Ταχίρι.

Το σκεπτικό αφορά τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών και παθητική διαφορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή της Βουλής θα συνέλθει τις επόμενες ώρες με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος. Δημοσιογραφικές πηγές στα Τίρανα αλλά και πληροφορίες από την αντιπολίτευση αναφέρουν ότι επίκειται σύλληψη και του γενικού διευθυντή αστυνομίας της χώρας Χακί Τσιάκο.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι την Τετάρτη ο Σαϊμιρ Ταχίρι, συναντήθηκε επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το κλίμα συνάντησης να ήταν πολύ βαρύ. Ο Ταχίρι, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, φέρεται, όχι μόνο να αρνήθηκε την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή και των θέσεων του στο κόμμα, που του ζήτησε ο Ράμα, αλλά απεναντίας να απείλησε τον πρωθυπουργό με αποκαλύψεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζίμ Μπάσα ο οποίος ζήτησε την άμεση σύλληψη του πρώην υπουργού Εσωτερικών δήλωσε πως ο Ταχίρι διαθέτει βαριά ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Ράμα για ανάμιξή του στο οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ