19 Οκτώβριος 2017, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2017, 18:35

Έγκλημα στο νεκροταφείο: Στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού στρέφονται οι έρευνες

  • Προφυλακιστέος ο 58χρονος που κρατούσε φυλακισμένα τα ξαδέρφια του στο Ωραιόκαστρο
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Στο φιλικό περιβάλλον της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με αγριότητα το απόγευμα της Τετάρτης, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στρέφονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχων της Α' ΔΟΥ Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο το σώμα της, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί από το μένος του δράστη.

«Οι πρώτες ενδείξεις από τον τρόπο που δολοφονήθηκε η γυναίκα οδηγούν προς την κατεύθυνση των προσωπικών κινήτρων. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, και κάποια άλλη εκδοχή, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση της δολοφονίας με την επαγγελματική της ιδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο, αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται, ότι η 32χρονη είχε πάει στο Β΄ Νεκροταφείο να ανάψει το καντήλι σε τάφο φιλικού προσώπου της, που σκοτώθηκε πριν από μερικούς μήνες. Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να συρθεί για μερικά μέτρα μετά τη δολοφονική επίθεση και ξεψύχησε πάνω σε ένα τάφο, όπου τη βρήκε ένας ιερέας του κοιμητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ