20 Οκτώβριος 2017, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2017, 11:11

Τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ»

  • Τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ»
  • Τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ»
  • Τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ»

Τον πήχη έχει ανεβάσει πολύ το τελευταίο καιρό η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας στις δραστηριότητες και τις δράσεις της για τη νέα χρονιά. Η τελευταία εξόρμηση του συλλόγου ήταν η προγραμματισμένη επίσκεψη παιδιών Δημοτικού, συνοδεία μελών του ΔΣ του συλλόγου και γονέων, στο θωρηκτό «Αβέρωφ», το οποίο βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο σύλλογος, εκμεταλλευόμενος τις αργίες από την επέτειο της απελευθέρωσης της Βέροιας και της Νάουσας, επισκέφτηκε το ιστορικό θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι νέοι του συλλόγου μας να έχουνε όσο το δυνατόν καλύτερα ερεθίσματα μέσα από βιωματικές επισκέψεις γύρω από την ιστορία και την παράδοσή μας» ανέφερε στο pontos-news.gr η γενική γραμματέας της Λέσχης Ηλιάνα Παμπουχίδου.

Τα παιδιά της Λέσχης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο κατάστρωμα του πλοίου, να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, και να βρεθούν στους χώρους όπου ανέπτυξε δράση ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων. Μετά την ξενάγηση η εκδρομή συνεχίστηκε με βόλτα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και στον Λευκό Πύργο πριν επιστρέψουν όλοι στις βάσεις τους.

  • Φωτογραφίες: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.